Modul Think Thank Matematik UPSR Kedah

Facebook Instagram YouTube
Subjek matematik pon boleh dianggap susah kan. Berikut merupakan sedikit tips nak pandai matematik…Kena Buat Banyak latihan. Matematik adalah latihan dan latihan adalah matematik. Matematik adalah satu subjek yang anda perlu buat latihan untuk menguasainya,bukan membaca. Kedua kena Displin. Matematik adalah matapelajaran yang memerlukan disiplin. Walaupun anda faham topik tertentu, anda tidak akan dapat menjawab dalam masa yang diberikan jika anda tidak mendisiplinkan diri untuk menjawab soalan matematik.
Ketiga mesti Hafal Sifir.Perlu HAFAL SIFIR! Persoalannya ialah, hafal sifir bukan sahaja untuk mengetahui berapa 5 x 5 dan berapa 12 x 7. Tetapi, menghafal sifir akan membuat otak anda lebih cepat dan cekap mengira. Kalau asyik bergantung kepada mesin kira, daya pemikiran anda akan semakin lemah kerana tidak ada usaha yang dilakukan oleh otak anda. Lihat mereka yang handal matematik, pasti mereka cekap juga dalam sifir.
Modul Think Thank Matematik UPSR Kedah  juga tumpuan dan bahan untuk latih tubi dan gerak gempur untuk murid-murid sebagai persediaan dan latihan tambahan untuk membiasakan murid menjawab soalan upsr sebenar nanti.
start dari sekarang print bg jea kt anak-anak. Sekurang-kurangnya mereka ada pendedahan soalan sebenar..😁😁

BOLEH TERUS KLIK LINK DIBAWAH: 👇👇

MUAT TURUN

 

P/S:JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE DAN KOMEN ‘DAH’ SELEPAS DOWNLOAD YERR..

===================================

NAK DAPATKAN FORMULA CIKGU IZNAN?

Order FORMULA CIKGU IZNAN

===================================

 

Facebook Comments