pakar inovasi matematik

Matematik Masteri PLUS

BERITA BURUK KHAS KPD FOLLOWER CIKGU!Cikgu Iznan MEMOHON MAAF  berkenaan tempahan Matematik Masteri PLUS. Disebabkan #KESILAPAN cikgu share testimoni murid yg berjaya dalam UPSR 2018.Walaupon ramai yg kata UPSR 2018 baru2 ni paling susah,tapi student cikgu ikut jer teknik dan formula cikgu yang provent. Oleh kerana ramai sangat follower cikgu yang dapatkan modul Matematik Masteri PLUS yang sangat awesome yang membantu anak-anak dari E roket ke A result matematik UPSR 2018 sehingga KEHABISAN #STOK.

Masalah Result Anak Yang Kita Tak Boleh Lari

Masalah Asas Sifir

Punca Utama asas sifir anak kita tak pandai lagi kuasai sifir 1 digit dan sifir 2 digit. Asas Sifir sangat penting untuk anak anda menjawab soalan jauh mencabar lagi.

Peratus

Rata-rata anak murid yang temui, soalan berbentuk peratus mereka tak pandai nak tukarkan dan hitungkan peratus.

Asas Box Model

Pengiraan Box Model lagi anak tak mahir lagi macam mana nak kuasai asas matematik.

Pecahan

Soalan pecahan sangat memerangkap anak anda. Sebab itu, anak-anak masih lagi tak mahir pecahan nak tunggu tahun 6 baru nak belajar.

Fraction Model

Fraction Model soalan berbentuk jadual kebanyakan anak-anak tak faham soalan yang dikendaki.

KBAT

Sebut sahaja KBAT anak-anak mula susah hati macam mana nak jawab?? mak ayah lagi la kecut perut dengar soalan ni. Sebenarnya tak susah teknik yang anak kita guna tu yang memeningkan.

Adakah Anak Anda Ada Masalah

STUCK Matematik Seperti Berikut :

Anak kita membazir masa. Contohnya, ada dua jam untuk belajar tapi yang betul-betul kita fokus hanya 15 minit.

Pelbagai kaedah dah guna, tapi prestasi matematik tak POWER

Belum kuasai Asas Matematik

Tak Faham Soalan jawab hanya penuhkan kertas soalan

Dah banyak latihan anak saya buat tapi masih lagi gagal

Rasa nak marah bila ajar anak, masih tak paham2..ada yang dh bertukar jadi HARIMAU JADIAN

Akibatnya bukan setakat STUCK tapi Mak Ayah pun...

Mak ayah bertukar jadi SINGA

Mak ayah jadi STRESS anaksoalan mudah tak dapat jawab

Baru nak UPSR baru nak kalut

Anak asyik cakap matematik susah la ibu...

Mak ayah asyik TEKAN anak suruh buat latihan sedangkan tak mahir teknik

Mak ayah pun pening tak tahu macam mana solusi bagi anak lulus matematik

Jangan Harap Nak Anak Dapat Result Luar Biasa Kalau Tindakan Kita Masih Lagi Biasa-biasa

cikgu iznan

Pakar Inovasi Matematik

1
Tahun pengalaman
1
ANugerah inovasi

Nak Cikgu Bantu..

Ramai ibubapa nak anak mereka #pulun dalam matematik dah banyak cara cuba dah hantar tuisyen, beli buku dah berlambak-lambak tunggu nak rendam buku dan minum jer.. Konsep matematik KIS (Keep It Simple). Dalam Matematik Masteri PLUS hanya tekankan 4 Teknik sahaja untuk bantu anak anda. Jadi, beri peluang pada diri anda dan anak untuk cikgu bantu In Sya Allah akan ada peningkatan.

Apa SOLUSI Yang Tepat?

Asas maths

Diakhir pembelajaran anak-anak dapat menguasai konsep asas tambah,tolak,bahagi, darab dan sifir dengan cepat dan betul pada masa yang ditetapkan.

Penukaran Unit

Diakhir pembelajaran anak-anak dapat mengusai konsep penukaran unit dengan cepat melibatkan isipadu,jisim, unit dan wang menggunakan Teknik Converter.

Fraction Model

Diakhir pembelajaran anak-anak dapat menguasai konsep pecahan menggunakan Teknik Fraction Model. Teknik ini dapat membantu menyelesaikan semua soalan melibatkan pecahan dalam isipadu,jisim, unit dan wang

Box Model

Di akhir pembelajaran anak-anak dapat menguasai soalan KBAT dan Kritikal Thinking menggunakan Teknik Box model. Teknik ini dapat menyelesaikan 80% soalan KBAT dengan mudah dan FULL MARK.

ROKET RESULT MATEMATIK UPSR 2018

Apa yang Cikgu boleh bantu dalam Program Matematik Masteri PLUS :

Portal Pembelajaran Secara Online

Set Latihan Intensif yang lebih ADVANCE

Portal Pembelajaran Secara Online (update mingguan)

Video Animasi Teknik Asas Maths

Video Cikgu Iznan dan Cikgu Tarmizi

Quiz dan soalan intraktif

17 Teknik Rahsia Cikgu Iznan

Video Teknik Box Model

Video Teknik Fraction Model

Teknik Menjawab soalan KBAT

Pembelajaran Output & Input

Bertujuan untuk memberi persediaan rapi kepada pelajar untuk menghadapi peperiksaan. Skill dan strategi menjawab yang terbaik dalam masa yang mencukupi akan digilap kepada pelajar melalui kaedah ini. Dalam pada masa yang sama, sistem ini disediakan khas untuk ibubapa memantau aktiviti dan prestasi anak mereka pada bila-bila masa.

Berinteraktif

 

Memudahkan anda mengulangkaji pelajaran menggunakan nota online yang berwarna, ringkas, padat dan berinteraktif..

Silibus

 

Silibus yang disediakan bermula dari TAHUN 4 sehingga TAHUN 6 adalah mengikut silibus yang ditetapkan Kementerian termasuk KSSR, KSSM, KBSM, KBAT dan PBS.

Laporan

 

Laporan prestasi semasa murid secara detail akan dipaparkan dalam bentuk graf yang boleh dipantau secara online oleh murid & ibubapa seterusnya mengetahui kelemahan yang perlu ditambahbaik dari semasa ke semasa.

Manual Portal Pembelajaran Online

Platform Apa Yang Saya Boleh Gunakan Cikgu?

Komputer

Laptop

Smartphone (ios atau Android)

Ada access Internet


Set Latihan Intensif

Nota Penting

10 Set Soalan Mudah (Aras Rendah)-100 Soalan

7 Set Soalan Aras Sederhana (Aras Sederhana) - 70 Soalan

3 Set Ujian (Aras Tinggi)-45 Soalan

Sesuai Untuk Anak Dari Gred D/E Kepada Gred A/B

Set Lengkap Jawapan

215 Soalan(156 muka surat)

Klon Soalan Percubaan Negeri-negeri 2016/2017/2018

Klon Soalan UPSR 2016/2017

Menggunakan Konsep Recall

Modul Yang Mudah Di Fahami

Telah Diuji Teknik Ini Bermula Tahun 2008 Pada Murid Saya

set latihan intensif

EXPERT GURU UNTUK ANAK ANDA

"

ANUGERAH​

2005

Anugerah Perkhidmatan Cemerlang

2008

Projek Inovasi Vocab KIT (B.Inggeris)

2011

Anugerah Kumpulan Inovasi Kebangsaan (Teknikal/Dokumentasi)

2016

Projek Inovasi Magic Box (Masa Dan Waktu)

Guru Inovatif Kebangsaan

2005

Projek Inovasi Esteem Diri

2014

Projek Inovasi CD Ajaib (Teknik Penolakan)

2017

Anugerah Pengajaran Terbaik

2017

Anugerah Kumpulan Inovasi Kebangsaan (Teknikal/Dokumentasi)

BAYANGKAN JIKA ANDA TIDAK MENGAMBIL KEPUTUSAN SEKARANG?

AMARAN JANGAN DAFTAR MATEMATIK MASTERI PLUS JIKA

  • Anak Tahun 1-3
  • Anak dah dapat markah 80 ke atas
  • Tak sanggup memberi komitmen dalam kelas
  • Selalu beri pelbagai alasan
  • Tak de HP, laptop, dan komputer + Internet
  • Sayang duit demi kejayaan anak-anak

"Wahh saya BERMINAT untuk daftar! Berapa kos untuk daftar MATEMATIK MASTERI PLUS ni?"

Jika ikutkan nilai yang anda perolehi dalam MATEMATIK MASTERI PLUS ni, yuran sepatutnya adalah

RM 300

Apakata cikgu bagi OFFER ORDER potongan RM220  sehingga 31hb sahaja

MAHAL LAGI LA CIKGU...

Ok kalau macam tue cikgu beri DISKAUN

SERENDAH RM49

TAPI TAWARAN INI HANYA 10 MINIT SAHAJA UNTUK ANDA DAPATKAN !!

jam
minit
saat

Pilihan Terbaik Untuk Anak

Anda akan terima pakej yang disenaraikan

Set Latihan Intensif

RM 49
  • SET LATIHAN INTENSIF
  • FACEBOOK GROUP
  • Harga tidak termasuk kos penghantaran

Matematik Masteri PLUS

RM 79
  • PORTAL ONLINE LEARNING (update mingguan)
  • SET LATIHAN INTENSIF
  • FACEBOOK GROUP
  • Harga tidak termasuk kos penghantaran

apa kata ibu bapa

kejayaan anak

Assalamualaikum cikgu...dengan rasa gembira dah besar hati nak maklumkan anak saya dapat B math upsr baru ni..trial dia C...Syukur sangat..ada peningkaan setelah diajar modul ini. Alhamdulillah
Marida Tie Rahim
harapan saya, semua parent patut beli 1 kat anak, setiap set soalan mengikut tahap.. senang sehingga ke taap sukar. bebaloi beli.. soalan pulak banyak...terbaik sangat
Nur Khalifa Hanan
Assalamualaikum cikgu..terlebih dahulu saya nak ucapkan terima kasih pada cikgu kerana telah berkongsi byk kaedah atau teknik dengan anak saya sehinggalah berjaya mendapat A dalam pep akhir tahun baru-baru ini. Oleh itu saya sangat berbesar hati ingin menjemput cikgu dtg ke sek saya utk berkongsi ilmu dgn anak 2 murid saya pula kerana mereka sgt lemah di dlm mp matenatik. Adakah cikgu sudi utk dtg ke sek sy ?
Norimah Hussin